IT Вакансії

Зазвичай є один або декілька різних продуктів, для яких потрібні кандидати. Головна перевага роботи в продукті — рекрутер в курсі соціального пакета, опису проєктів, стеку та якихось деталей місця роботи. Наприклад, питання «чи є у вас парковка біля офісу»‎ не змусить задуматися, рекрутер одразу зможе відповісти. Кар’єрний шлях HR-менеджера, сорсера та рекрутера в ІТ може бути досить перспективним, оскільки ринок технологій є динамічним та постійно зростає.

Карєра IT-рекрутера

Провести пошук та відбір кандидатів, співбесіду з кожним, ознайомити з умовами співпраці та запропонувати місце в компанії – ключові задачі рекрутера. Аналіз вакансії (Job analysis), Пошук (Sourcing), Відбір (Selection and Recruitment) – три кити, на яких тримається робота такого спеціаліста. Успіх на цих трьох етапах веде до оферу ідеальному кандидату.

Що Таке Рекрутинг?

Правильний вибір навчальних програм та планування кар’єри можуть допомогти досягти успіху в цій області. Тут є багато різних завдань та головоломок, які деякі компанії (наприклад, Microsoft) використовують під час пошуку кандидатів. Головна мета книги — показати, як за допомогою творчого та аналітичного ефективного мислення знайти відповіді на будь-які (навіть найнестандартніші) питання. Так, наприклад, в продукті Senior-рекрутер буде знати нюанси роботи з різними вакансіями в JavaScript і віртуозно обирати компанії-донори для проєкту. А ось рекрутер в аутсорсі чи агентстві розбирається в широкому колі технологій та позицій, завжди знає, які технології та умови на ринку актуальні. Функції рекрутера можуть достатньо сильно відрізнятися.

  • Рекрутери забезпечують компанії талановитими фахівцями, які можуть допомогти розширювати бізнес та виводити на ринок нові продукти та послуги.
  • Вакансія має бути грамотно складеною й написаною, лаконічною та привабливою, аби підвищити шанси відповіді від потенційних кандидатів.
  • Наприклад, не можна просто пропонувати QA-вакансії усім, у кого в профілі вказано “QA”.
  • А в ентерпрайзах, навпаки, для пошуку кандидатів виділяють окрему позицію – сорсера / ресерчера.

Курс допоможе отримати базу для початку кар’єри в рекрутингу (теорія, основні терміни). Найчастіше достатньо пройти курси з рекрутингу чи сорсингу, щоб почати кар’єру. IT-компанії інколи пропонують свої курси з великою кількістю практики. Найталановитішим пропонують рекрутер віддалено оффер уже після закінчення навчання. Куди без неї, коли рекрутер проходить через спілкування з величезною кількістю людей. Йому варто контролювати емоції, делікатно реагувати на некоректну поведінку й бути готовим до надзвичайно різних за характером кандидатів.

Типові Задачі It Рекрутера

Йшли роки, рекрутинг еволюціонував та перетворився на обов’язковий бізнес-процес. Він допоможе побудувати кар’єру, створити особистий бренд, підвищити мотивацію та знайти ментора. Сьогодні розповімо, що таке нетворкінг і в чому його переваги.

Зацікавити, ба більше, завоювати класного фахівця – місія не з легких. Для цього недостатньо мати лише пошукові та комунікативні вміння – з них перелік навичок тільки починається. JavaScript – важлива мова програмування для веб-розробки. https://wizardsdev.com/ Книги забезпечують глибше розуміння мови та надають практичні поради. Вивчення її допоможе вам розвивати кар’єру у цій області. Крім того, є прямий доступ до hiring manager’a і можливість вплинути на умови вакансії.

Суворих вимог немає, крім повноцінної презентації себе як фахівця. Обов’язковими умовами для резюме є англійська мова та PDF-формат документу. З інформації – в яких компаніях кандидат працював, який здобув там досвід, якими технологіями володіє, які має досягнення в своїй сфері. Так, як і в аутсорсингових компаніях, рекрутери в агентстві отримують бонус за виконання KPI, закриття позицій та невелику ставку. При цьому заробітна плата в агентствах порівняно вища, ніж в інших місцях. В IT-рекрутингу не потрібно володіти мовами програмування або бути технічними експертами в будь-якій сфері.

Перспективи Та Кар’єрний Шлях Рекрутера В Іт

Одним зі способів стати рекрутером є отримання вищої освіти зі спеціалізацією у сфері HR або бізнесу. Важливо також отримати досвід роботи відповідної спрямованості, можливо, в якості стажера або асистента рекрутера. Рекрутер в IT – це людина, яка займається пошуком і відбором кандидатів для роботи в сфері інформаційних технологій. Це важлива професія, яка допомагає компаніям знайти талановитих фахівців, які відповідають їх потребам. Гідний кандидат для рекрутера – ціль, а щоб її досягти, треба використати спеціальні інструменти. Для комунікації з кандидатами та колегами рекрутер використовує, наприклад, відеосервіси Zoom, Skype, Hangouts.

Карєра IT-рекрутера

У них є певна зона відповідальності — потрібно виконати завдання клієнта якісно та вчасно. При цьому рекрутер досі може впливати на пропозицію кандидату та швидко уточнювати у менеджера деталі. Тут рекрутери отримують ставку та деколи бонус за виконання KPI.

Рекрутери в продукті часто шукають людей з «продуктовим майндсетом»‎, з якими буде приємно працювати. Рекрутери проходять грейди від Trainee до Senior’a. Немає сталої думки на ринку, що потрібно знати для кожного грейду. Вимоги можуть відрізнятися в різних містах, вони залежать від обов’язків, домену, бізнес-моделі та типу компанії. Рекрутеру корисно мати знання з бізнесу чи менеджменту.

Карєра IT-рекрутера

Загалом, робочий день рекрутера може бути доволі інтенсивним та вимагати багато уваги до деталей. Проте, він також може бути дуже задоволеним та стимулюючим, оскільки дозволяє знайти талановитих людей та допомогти їм знайти відповідну роботу. IT-рекрутеру важливо вміти розбиратися у світі технологій. Він постійно спілкується з IT-фахівцями, проводить технічний скринінг та аналізує навички кандидатів. Наприклад, не можна просто пропонувати QA-вакансії усім, у кого в профілі вказано “QA”. Важливо звертати увагу на те, це Manual чи Automation-вакансія, яка основна мова автоматизації.

Важливо вловити, наскільки людина налаштована до виконання поставлених задач та в цілому роботи в команді вашої компанії. На основі даних від Dou.ua станом на грудень 2021 року, медіана винагороди рекрутера – 1038$. Стартувати рекрутери можуть із 500$ та сягати 3000$. Зарплата рекрутера зростає відповідно до рівня навичок, досвіду. Слово “Рекрутинг” походить від французького recruit, що означає “набирати”, “вербувати”.

Чем It-рекрутер Отличается От Эйчара

Наприклад, в невеликих компаніях рекрутер також може виконувати деякі HR-функції з онбордингу, оформленню новачків в команду. А в ентерпрайзах, навпаки, для пошуку кандидатів виділяють окрему позицію – сорсера / ресерчера. Узагальнюючи все вищесказане про професію рекрутера в ІТ, можна зробити висновок про те, що ця професія є важливою складовою успішного розвитку технологічних компаній. Рекрутери забезпечують компанії талановитими фахівцями, які можуть допомогти розширювати бізнес та виводити на ринок нові продукти та послуги. У цьому розділі будуть розглянуті основні етапи процесу співбесіди, а також детально описані різні види співбесід, які можуть бути використані рекрутерами. Крім того, будуть надані поради щодо підготовки до співбесіди та проведення її успішно.

Для того, щоб знайти першу роботу в якості рекрутера в айті, варто почати з пошуку вакансій на різних платформах, таких як LinkedIn, Glassdoor або Indeed. Також можна звернутися до агенцій з працевлаштування, які спеціалізуються на рекрутингу в ІТ сфері. Для успішної роботи рекрутер в айті повинен мати досвід відбору та розміщення вакансій, знання ринку праці, аналітичні та комунікативні навички. Також він повинен володіти необхідними засобами для пошуку кандидатів та взаємодії з ними. Рекрутер повинен мати чітке розуміння потреб клієнта та кваліфікаційних вимог до кандидатів, щоб забезпечити ефективний та продуктивний процес підбору. Якщо ви хочете стати рекрутером в айті, то вам потрібно мати високий рівень комунікативних навичок, бути організованим та вміти працювати з багатозадачністю.

Сьогодні чи не в кожній компанії будь-якої індустрії, зокрема ІТ, існують цілі відділи, що відповідають за підбір майбутніх членів команди. В нашій справі важливий рух – до знань, до розвитку, до вдосконалення. Для IT-рекрутерів важливі як gentle abilities, так і exhausting skills.

IT-компанії звертаються в рекрутингове агентство, коли немає внутрішньої команди рекрутерів або потрібна тимчасова допомога з великою кількістю позицій. Тому рекрутери агентств (зовнішні рекрутери) шукають фахівців під клієнтів і можуть одночасно пропонувати кандидату до 10 різних вакансій зі схожим стеком. Зазвичай рекрутер в продуктовій компанії шукає фахівців зі схожим стеком та досвідом. Це можливість добре прокачатися в декількох напрямах, знати всі альтернативи та взаємопов’язані технології та швидко знаходити кандидатів для них. Немає можливості проявити свої навички на інших вакансіях, доменних сферах і т.д. А об’єднати всі знання та систематизувати їх допоможуть курси в CHI IT Academy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close Search Window